Wij eisen

  1. dat de regering de Klimaat en Ecologische Noodsituatie uitroept, zowel politici als de media hun verplichting nakomen om te communiceren over de nood tot snelle, transformatieve verandering te communicerenen dat zij de bevolking betrekken bij deze verantwoordelijkheid.
  2. dat de regering een alomvattend, wettelijk bindend Nationaal Klimaatplan uitvoert, dat CO2 emissies terugbrengt naar netto nul tegen 2025 en de overgang in gang zet naar een post-growth economie, die is uitgerust om de systemische problemen aan te pakken die sociale en ecologische achteruitgang veroorzaken.
  3. een Nationaal Burgerforum, waar burgers de verantwoordelijkheid nemen voor een rechtvaardige transitie en die onze gemeenschappen de macht en middelen geeft die nodig zijn om zich aan te passen aan systemische en ecologische transformatie.
Extinction Rebellion België bij Pas de loi climat? Geen Wetstraat! op zondag 27 januari 2019
Leden van Extinction Rebellion België
Extinction Rebellion België op de Rise For Climate mars in Brussel op zondag 27 januari 2019
Feb 19

Verklaring van Brussel

Op dinsdag 19th februari sloeg Extinction Rebellion alarm op de Climate Change and Oceans Preservation conferentie in Brussels met een boodschap voor deelnemers waaronder Eerste Minister Charles Michel en Federaal Minister van Milieu Marie-Christine Marghem:

Jullie houden ons niet meer voor de gek. Intentieverklaringen zijn onvoldoende. Retoriek zal catastrofe niet voorkomen: het is tijd voor actie. Declare Climate Emergency nu!

Tell the truth

Doe mee met de Rebellion

Steun ons

We hebben uw ondersteuning nodig om acties te organiseren!

Doe een gift

Climate change = mass murder