Wij eisen

  1. dat de regering de Klimaat en Ecologische Noodsituatie uitroept en de behoefte aan snelle transformatie van ons economisch systeem erkent.
  2. een Burgerforum, die onze regio’s en gemeenschappen de middelen en de autoriteit geeft om te zorgen voor een gecontroleerde overgang naar een rechtvaardige post-groei samenleving.
  3. dat de regering een alomvattend, wettelijk bindend Nationaal Klimaatplan uitvoert die de invoer en extractie van fossiele brandstoffen tegen 2025 afbouwt, en die prioriteit geeft aan het herstel van de biodiversiteit en het behoud van onze natuurlijke omgeving.
Extinction Rebellion België bij Pas de loi climat? Geen Wetstraat! op zondag 27 januari 2019
Leden van Extinction Rebellion België
Extinction Rebellion België op de Rise For Climate mars in Brussel op zondag 27 januari 2019
Apr 15

Internationale Rebellie

In april kwam Extinction Rebellion op straat in België, en in steden in de hele wereld, om actie te eisen. Ons boodschap aan onze regeringen is dit:

We staan voor een ongekende wereldwijde noodsituatie. De wetenschap laat er geen twijfel over; we zijn een periode van abrupte klimaatafbraak ingegaan, en we bevinden ons midden in de zesde massa-uitsterving: een uitsterving die we zelf hebben veroorzaakt.

Het is tijd voor actie. Roep de noodtoestand voor het klimaat uit. Nu!

Tell the truth

Doe mee met het verzet

Sluit je aan bij een werkgroup

Om actief te zijn in Extinction Rebellion België, sluit je aan bij een werkgroep door een e-mail te sturen naar de bijbehorende e-mailadres onderaan. Iemand zal contact opnemen om je uit te nodigen naar de volgende meeting van de werkgroep!

Steun ons

We hebben uw ondersteuning nodig om acties te organiseren!

Doe een gift

Climate change = mass murder